15 Temmuz 2015 Çarşamba

İnstagram Nasıl Fenomen Olunur, Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır , Yolları Nedir




         İnstagrama yolunuz düştü ve şu soruların cevaplarını aramaya başladınız; İnstagram Nasıl Fenomen Olunur?, Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır? ,  Yolları Nedir? Sizin için bu soruları cevaplamaya çalıştım. Umarım faydası olur.










Bu gün hepimiz sosyal medyanın en yakın ilgilileriyiz. Ve hepimizin pek çok hesabı var farklı alanlarda. Buların biri de elbette fotoğraf meraklıları için hazırlanmış olan instagram.

Pek çoğunuzun hesabı vardır eminim instagramda. Ancak unutulmaması gereken bazı önemli noktalar var, sırf hesabı açmak yetmiyor. Bu gün baktığınızda 100-200’ü geçmeyen takipçi sayılı pek çok hesap var. Belki de bunlardan biri de sizsiniz.

Peki, o halde hesabımızı daha aktif hale getirmek ve takipçi sayımızı arttırmak için ne yapmalı?
İlk önce şunu iyi ayırmak lazım; instagram bir fotoğraf paylaşım alanı. Ve bunu da o yönde kullanmanız lazım. Bu gün pek çok hesap facebook kopyası olarak kullanılıyor. Paylaşılan fotoğraflar ve sözler tamamen oradan alıntı. 

Önce şu konuda anlaşalım, eğer bu şekilde hesap kullanıyorsanız önce bu huyunuzdan vazgeçin. Çünkü insanlar güzel fotoğraflar paylaşmak ve görmek için hesap açıyorlar. Evet sadece paylaşım amaçlı da açan çok kişi var ancak kriter onlar değil, bunu unutmalı. Bir diğer yanlış ise, eş dost takip edilen bir alan da değil instagram. 

Önceliğiniz şu olmalı, kaliteli ve güzel fotoğraflar paylaşmak. Eğer fotoğraf çekme gibi bir hobiniz yoksa ne yazık ki instagram hesabınız size sadece yük olur. Ve yine paylaştığınız fotoğrafların size ait olması da bir diğer önemli etken. Çünkü herkes özgün ve kişiye özel olanı sever. Taklit eden zaten pek çok kişi var piyasada. Neden insanlar sizi takip etsin ki?

Yine bir başka önemli detay ise, fotoğraflarınızda çok fazla photoshop yapmayın. Özellikle de renkler konusunda ve parlaklık konusunda doğallıktan uzaklaşmayın. Yine unutmayın ki kaliteli fotoğraf en doğal olandır, bu yüzden hafif rötuşları aşmayın. 

Ve bana sorarsanız en önemli noktalardan biri de şu ki eğer tanınış bir kişi değilseniz ve fotoğraf konusunda da çok yetenekli değilseniz ama ille de benimde takipçim çok olsun diyorsanız o zaman son taktik sempatik ve eğlenceli olun.

Çektiğiniz fotoğrafları küçük notlarla süsleyin. Bazen gününüzü nasıl değerlendirdiğiniz bazen kısa ama hoş bir anı. Bu da sizi öne geçirecek durumlardan biri ama yine dikkat edilmesi gereken bir konu var ki yine abartmayın. Hani “Kalktım sı içtim, yatıyorum.” Tarzında abartmalardan uzak durun. Eğlenceli ve kısa, okunmayacak kadar uzun olmamasına dikkat edilmiş notlar mutlaka ilgi çekektir. Ve dediğim gibi basite kaçırdıysanız işi o zaman ne yazık ki olan takipçileriniz eğer eş dost değilse onları bile kaçırmanız mümkün.

Yine bir diğer husus günlük mutlaka paylaşım yapın, en az 3 paylaşım profilinizi canlı tutacaktır. Ama paylaşım yapayım derken abuk sabuk resimlerle dolup taşmasın hesabınız.

1)Olayı dağıttıysak hemen şöyle toparlayalım.

2)Burası instagram, o yüzden facebookla karıştırmayın. Kopya resimlerle uğraşacak ve bunalım takılacaksanız sizin burada tutunmanız ne yazık ki çok zor.

3)Kendiniz çekin ve rötuşu abartmayın.

4)Eğlenceli küçük notlarla paylaşın fotoğraflarınızı ve sakın sürekli kendi fotoğraflarınızla doldurmayın.

5)Günde 4-5 paylaşım yapmayı ihmal etmeyin.

Eh tüyolar benden, hesabınızı canlandırmak ve canlı tutmak artık size kalmış.
Takipçiniz bol olsun 

2 yorum:

  1. paylaşım ve bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Makaleniz çok güzel olmuş webcozumlemeleri. yazarlarına öncelikle teşekkür ederim. Yeni güncelleme ile bir çok instagram takipçi arttırma sitesi ne yazikki kullanılamaz hale geldi. Yanlız biz bu sorunu hallettik hergün gece 00:00 da 100 kredi tüm üyelerimize vermekteyiz. ihtiyaci olan arkadaşlar ücretsiz olarak sitemizden yararlana bilirleri.
    http://www.instafenomeni.com

    YanıtlaSil