2 Eylül 2015 Çarşamba

Paypal Nedir, Nasıl Kullanılır, Güvenilir midir?



Paypal Nedir? 

Paypal internet siteleri ile ziyaretçiler arasında kullanılan en yaygın ve güvenli ödeme seçeneğidir. Paypal aracılığı ile ister ön ödemeli şekilde isterseniz de kredi kartınız ile güvenli bir şekilde ödeme yapmanıza imkan sağlamaktadır. 





Paypal Ücretli mi?

Paypal alıcılar için tamamen ücretsiz olan bir servistir. Sitemiz üzerinden vereceğiniz siparişlerde hiçbir ek komisyon ve işlem ücreti ödemezsiniz. 

Paypal Güvenli mi?

Paypal tamamen satıcı ve alıcı haklarını korumaktadır. Örneğin bir alışverişte paypal aracılığı ile ödemenizi yaptınız. Karşılığında aldığınız ürün/hizmet kusurlu ise paypala ibraz ederek paranızı iade etme şansınız bulunmaktadır. Normal bankacılık işlemlerinde bu tarz olumsuz durumlar uzun sürede sonuçlansa da paypalda iş akışı daha hızlı çözüme ulaşmaktadır. 

Paypal Dünya’da yer alan 200 farklı ülkede aktif olarak kullanılan bir para transfer sistemidir. Online mağazalar arasında sanal pos çözümlerinden sonra en çok tercih edilen ödeme alma ve yapma sistemidir.

Paypal Tüm Kartlar İle Uyumlu mu? 

Tüm yurt içi ve yurt dışı banka kartı, kredi kartı ve sanal kart ile %100 uyumlu olarak güvenli bir şekilde çalışmaktadır. Sitemizden yapacağınız ödemelerde banka kartınız/kredi kartınız ne olursa olsun alışverişinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 

Paypal hesabınıza tanımladığınız kartınız ile her site için ödeme bilgilerinizi paylaşmanıza gerek kalmaz. Bu nedenle güvenliğiniz sağlanır. 1 defaya mahsus tanımlamanızın ardından tüm siparişlerinizde ödemenizi paypal destekli online mağazalardan gerçekleştirmeniz mümkündür. 

Paypal Nasıl Kullanılır? 

Paypal kullanmak için öncelikle bir paypal hesabınız olması gerekmektedir. Eğer ki hesabınız bulunmuyor ise sitemizden vereceğiniz siparişlerde otomatik olarak saniyeler içerisinde paypal hesabı açmanız da mümkündür. İnternet siteleri için ödeme alma imkânı sunan Paypal uluslar arası para alışverişleri içinde en sık kullanılan yöntemlerden biridir. 

Paypal hesabına sahip olduktan sonra ister hesabınıza bağladığınız kredi kartınız ile ödemelerinizi gerçekleştirebilir, isterseniz de kredi yükleyerek daha sonra yapacağınız alışverişlerinizde bu krediniz ile satın alma gerçekleştirebilirsiniz. 

Paypal İle Yüksek Tutarlı Harcama Yapabilir miyim? 

Paypal yüksek tutarlı alışverişlerde ekstra güvenlik önlemleri almaktadır. Yüksek tutarlı alışverişlerden önce iki tarafın da haklarını korumak adına kredi kartı onaylama sistemini yerine getirmeniz gerekmektedir. Paypal hesabınıza tanımladığınız kredi kartınızdan ufak bir ücret )0,10 – 0,50 cent) çekerek, cep telefonu doğrulamasının ardından o kredi kartının size ait olduğunu teyit etmektedir. Ücret 24 saat içerisinde onaylama işlemi tamamlandıktan sonra hesabınıza tekrar iade edilir. Ardından kullanıcı ayarları bölümünden para limitlerini ayarlayarak istediğiniz tutarda işlem yapmanız mümkündür. 


Paypal Türkiye İletişim Nasıl Sağlanır? 

Paypal müşterilerine özel olarak Türkiye Ofisi ister telefon isterseniz de destek hattı üzerinden sizlere yardımcı olmaktadır. 09:00 – 17:30 saatleri arasında 444 77 01 numaralarından paypal yetkililerine ulaşmanız mümkündür. 


1 yorum: